Best Recipes
jemné

Špenátové pesto

Špenátové pesto mi chutí viac ako klasické s bazalkou a píniovými orieškami. Naviac je táto verzia pesta dostupnejšia nielen čo sa surovín týka, ale i po finančnej stránke.

potrebujeme:

200 g čerstvého špenátu

60 g parmezánu

1 ČL soli

100 g madľových plátkov

2 strúčiky cesnaku

cca 150 ml olivového oleja



Príprava
Kroky: 3

Domáce pesto môže byť napríklad aj výborným jedlým darčekom, stačí k nemu pribaliť balíček cestovín.

1.

Špenátové listy opláchnem, vysuším a spolu s cesnakom, parmezánom, mandľami a soľou vložím do kuchynského robota so sekacím nožom.

2.

Všetko spolu dobre rozsekám a postupne prilievam olej. Jeho množstvo prispôsobím tomu, aké husté alebo riedke chcem pesto mať. 

3.

Podľa potreby ešte dosolím. Ak nechcem hotové pesto použiť hneď, dám ho do sklenených pohárikov. Aby som pesto zakonzervovala, zalejem jeho povrch trochou olivového oleja. Skladujem v chladničke.

Z tohto množstva surovín vyrobíme približne 500 ml špenátového pesta.

Okrem klasických cestovín s pestom nájde táto lahodná "omáčka" využitie aj pri príprave iných pokrmov. Môže byť ako súčasť šalátovej zálievky, alebo ním môžete ochutiť pečenú, či grilovanú zeleninu, rôzne nátierky a dipy, ... Ja si ním napríklad rada pokvapkám špenátovú polievku. Rovnako sa dá použiť ako základ na pizzu, namiesto paradajkovej omáčky.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

"Obyčajné" pletenky či rožky

Napriek tomu, že kváskujem už niekoľko rokov, nepohrdneme ani "obyčajným" bielym rožkom, či pletenkou.

Bylinkové pesto

V čase, kedy máme k dispozícii množstvo čerstvých a voňavých byliniek, pripravujem bylinkové pesto do zásoby, do mrazničky.

Brokolicový šalát

Pre mnohých možno nepredstaviteľná, ale verte mi, že naozaj skvelá kombinácia surovej brokolice, granátového jablka a semienok.

Majonézový dresing

Žiadny dobrý šalát sa nezaobíde bez dobrej zálievky, či dresingu. Tento jednoduchý, majonézový dokáže pozdvihnúť aj tú najobyčajnejšiu zeleninu na vyššiu úroveň. A nielen tú...

Extra rýchly Naan

Naan je typickým pečivom predovšetkým v indickej kuchyni. Táto chlebová placka sa používa najmä ako príloha k hlavnému jedlu, ale môžete ju použiť aj ako chuťovku.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Rýchle nátierky

Mať v talóne niekoľko rýchlych nátierkových receptov sa vždy vyplatí. Najmä ak máte doma deti, ktorým pripravujete každý deň desiatu do školy. Lebo tie šunkové, či salámové rožky sa nedajú jesť večne...

Cuketové placky

Cuketové placky sú ľahšou alternatívou placiek zo zemiakov. Spolu so zeleninovým šalátom a jogurtovým dressingom patria k mojim obľúbeným jedlám.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta