200 g čerstvého špenátu
60 g parmezánu
1 ČL soli
100 g madľových plátkov
2 strúčiky cesnaku
cca 150 ml olivového oleja
Príprava
Kroky: 3
Domáce pesto môže byť napríklad aj výborným jedlým darčekom, stačí k nemu pribaliť balíček cestovín.
Špenátové listy opláchnem, vysuším a spolu s cesnakom, parmezánom, mandľami a soľou vložím do kuchynského robota so sekacím nožom.
Všetko spolu dobre rozsekám a postupne prilievam olej. Jeho množstvo prispôsobím tomu, aké husté alebo riedke chcem pesto mať.
Podľa potreby ešte dosolím. Ak nechcem hotové pesto použiť hneď, dám ho do sklenených pohárikov. Aby som pesto zakonzervovala, zalejem jeho povrch trochou olivového oleja. Skladujem v chladničke.
Z tohto množstva surovín vyrobíme približne 500 ml špenátového pesta.
Okrem klasických cestovín s pestom nájde táto lahodná "omáčka" využitie aj pri príprave iných pokrmov. Môže byť ako súčasť šalátovej zálievky, alebo ním môžete ochutiť pečenú, či grilovanú zeleninu, rôzne nátierky a dipy, ... Ja si ním napríklad rada pokvapkám špenátovú polievku. Rovnako sa dá použiť ako základ na pizzu, namiesto paradajkovej omáčky.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
"Obyčajné" pletenky či rožky
Bylinkové pesto
Brokolicový šalát
Majonézový dresing
Extra rýchly Naan
Kukuričné placky
Rýchle nátierky
Cuketové placky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje