Best Recipes
z pomalého hrnca

Trhané bravčové mäso

Pomalý hrniec je môj veľký kamarát nielen pri varení vývarov. Vďaka nemu je aj príprava šťavnatého trhaného bravčového mäska hračka.

potrebujeme:

cca 1 kg bravčového bôčika bez kosti

cca 1 kg bravčovej krkovičky

500 ml krabičku paradajkového pyré (passaty)

1 PL soli

1/2 ČL sušeného zázvoru

1/2 ČL horčicového prášku

1/2 ČL kurkumy

1/2 ČL korenia garam masala

1/2 ČL údenej červenej papriky

1/2 ČL mletej rasce

1/2 ČL sušeného tymiánu

1/2 ČL tex mex chilli korenia

1/4 ČL galganu

1/4 ČL sušeného koriandru

cca 1/2 šálky vody

2 hlávky mladého cesnaku

2 červené cibule

2 žlté cibule



Príprava
Kroky: 8

Zoznam ingrediencií je v tomto prípade dlhý, ale neľakajte sa. Mäso a omáčku môžete dochutiť podľa seba, pokojne iba soľou, korením, rascou, ... Ja som sa nechala trošku uniesť, ale výsledná chuť stála naozaj za to! 

1.

Zoznam ingrediencií je síce dlhý, ale postup jednoduchý. V nádobe pomalého hrnca vymiešam marinádu (passatu ochutím všetkým korením a premiešam). 

2.

V marináde poobaľujem mäso (to nechám v celku) a zasypem ho nakrájanou cibuľou. 

3.

Hlavičky cesnaku nechám v celku, iba zrežem vrchú časť, aby som odkryja jednotlivé strúčiky. Pridám do hrnca.

4.

Podlejem trochou vody, prikryjem pokrievkou a dusím v pomalom hrnci 10 hodín.

5.

Mäso opatrne vyberiem na dosku a dvoma vidličkami ho natrhám na jednotlivé vlákna. Mastnejšie časti, ktoré viem, že nebudeme jesť, dám bokom.

6.

Cesnak vyberiem z omáčky a do menšej misky vytlačím jednotlivé strúčiky. Takto uvarený cesnak je veľmi chutný, vôbec nie je štipľavý. Ja ho použijem na prípravu omáčky, ktorou potriem pečivo alebo ňou ochutím šalát. Strúčiky cesnaku vymiešam s trochou majonézy a horčice, dochutím soľou a korením. 

7.

Natrhané mäso vrátim späť do omáčky a premiešam spolu s cibuľou. 

8.

Trhané mäso sme si dali s domácimi bagetkami, šalátom, cibuľku, paradajkami a kyslými uhorkami. 

Ak nemáte doma pomalý hrniec, môžete mäsko pripraviť buď na sporáku alebo v rúre (tú by som dala asi na 130 - 150 stupňov). Dusíme do vtedy, kým sa nebude ľahko rozpadať.

Ja som pomalý hrniec zapla večer pred spaním, ráno som z neho vybrala mäso, natrhala, upiekla bagetky a obed bol hneď hotový.

Keď sa už pustím do prípravy trhaného mäsa, tak ho pripravím veľa. To čo nezjeme putuje do mrazničky.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Pečená fašírka

Toto je moja veľmi zjednodušená verzia plnenej pečenej fašírky. Verzia je to síce jednoduchá a rýchla, ale na chuti jej to v ničom neubralo. Práve naopak, podľa mňa je oveľa šťavnatejšia a ľahšie stráviteľnejšia, keďže do nej nepridávam žiadnu strúhanku, či pečivo.

Gyoza taštičky

Nadýchané taštičky plnené mletým mäsom a zeleninou. Výdatná porcia sójovej omáčky nesmie chýbať.

Krkovička v skle

a viem, že toto nie je práve najzdravší recept. Aj keď ... vždy ide len o uhol pohľadu, že? Krkovička v skle sa hodí na akékoľvek príležitosti. S čerstvým chlebom, cibuľkou, či zaváranou uhorkou máte hneď pripravenú výdatnú večeru. A verím, že poteší aj ako jedlý darček.

Panenka s medom a zázvorom

Lahodná úprava bravčovej panenky na čínsky spôsob. Jej výsledná chuť vás naozaj dostane.

Domáca huspenina

Huspenina. Tak zvláštne znejúce slovo, však? Keďže sa u našej babky pravidelne konali zabíjačky, bola pravidelne aj huspenina. Ako dieťa som ju veľmi nemusela (možno preto, že som v tom čase nemala veľmi v obľube surovú cibuľu?). Teraz som už veľká a uvarila som si svoju vlastnú.... tú najlepšiu!

Cézar šalát

Obľúbený šalát celej mojej rodiny. V kombinácii s kuracím mäsom a krutónmi sa u nás "uživí" aj ako hlavný chod.

Kura Tikka Masala

Voňavé, lahodné a pre niekoho možno ešte stále exotické jedlo. Ja som (zatiaľ) najlepšiu "tikku" jedla paradoxne v Portugalsku, v reštaurácii, ktorá patrila jednej indickej rodine. Táto moja verzia nie je síce úplne ako originál, ale tiež nám veľmi chutí.

Rezeň bez strúhanky a vajec

Taký dobrý rezeň raz za čas dobre padne, že? Naučím vás robiť také, pri ktorých nepotrebujete žiadnu strúhanku, ani vajíčka na obaľovanie a aj tak budú chrumkavé.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta