Best Recipes
s mandľami

Zázvorové rožky

Predpokladám, že vo väčšine domácnosti nájdete na sviatočnom stole vanilkové rožky. U nás ich nahradili rožky zázvorové, ktoré sú vďaka kandizovanému zázvoru trošku pikantné, ale pridaním mletých mandlí zároveň veľmi krehké a jemné.

potrebujeme:

150 g hladkej špaldovej múky

100 g celozrnnej špaldovej múky

100 g mletých mandlí

50 g prírodného trstinového cukru

30 g medu

200 g masla

štipku soli

kôra z 1 pomaranča

100 g kandizovaného zázvoru

mandľové plátky na ozdobu (nemusia byť)



Príprava
Kroky: 6

Príprava týchto zázvorových rožkov je naozaj veľmi jednoduchá. U nás sa do ich prípravy radi zapájajú aj deti a o to viac im potom chutia.

1.

Z múky, mandlí, masla, cukru, medu a pomarančovej kôry vypracujem cesto.

2.

Do pripraveného cesta vmiešam na malé kúsky nakrájaný kandizovaný zázvor.

3.

Cesto zabalím do potravinovej fólie a dám ho aspoň na hodinu do chladničky.

4.

Po vychladení rozdelím cesto na približne rovnaké časti veľkosti orecha (mne sa ich podarilo urobiť 35 ks).

5.

Z každej časti vytvarujem rožky, ktoré poukladáe na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak chcete, môžeme rožky ozdobiť mandľovými plátkami a posypať troškou hnedého cukru.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút, do zlatista.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Vianočný koláč

Vo Veľkej Británii majú svoj Christmas Pudding, my doma máme svoj "pivový koláč".

Linecké pečivo bez múky

Tento recept je výborným príkladom toho, že aj také vianočné maškrtenie môže byť o niečo zdravšie. A možno aj o niečo chutnejšie, napriek tomu, že pri pečení nepoužijete žiadnu múku a cukor.

Opité medovníky

Medovníky patria bez debaty k najtradičnejším vianočným koláčikom. Ja vám tento raz ponúkam ich menej tradičnú, ale nemenej chutnú (ak nie chutnejšiu) "opitú" verziu.

Zlepované kešu hviezdičky

Zlepované kešu sušienky sú zdravšou verziou klasického lineckého pečiva. Preto ak nechcete pri pečení použiť klasickú múku, či cukor, ste na správnej adrese.

Medovníky

V našej rodine patria medovníky k neodmysliteľnému symbolu Vianoc. A kým tie Vianoce prídu, pečiem ich aj tri - štyri krát. Deti si ich dávajú kľudne aj na raňajky.

Ovsené linecké koláčiky

Linecké koláčiky patria u nás k akémusi základu vianočného pečenia. My ich máme veľmi radi a na sviatočnom stole nesmú chýbať. A preto som vyskúšala aj ich zdravšiu verziu. Časť múky som nahradila ovsenými vločkami..

Striekané linecké pečivo

Linecké pečivo môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Tento raz som ho ochutila citrónom a pripravila z neho takéto milé keksíky.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta