150 g hladkej špaldovej múky
100 g celozrnnej špaldovej múky
100 g mletých mandlí
50 g prírodného trstinového cukru
30 g medu
200 g masla
štipku soli
kôra z 1 pomaranča
100 g kandizovaného zázvoru
mandľové plátky na ozdobu (nemusia byť)
Príprava
Kroky: 6
Príprava týchto zázvorových rožkov je naozaj veľmi jednoduchá. U nás sa do ich prípravy radi zapájajú aj deti a o to viac im potom chutia.
Z múky, mandlí, masla, cukru, medu a pomarančovej kôry vypracujem cesto.
Do pripraveného cesta vmiešam na malé kúsky nakrájaný kandizovaný zázvor.
Cesto zabalím do potravinovej fólie a dám ho aspoň na hodinu do chladničky.
Po vychladení rozdelím cesto na približne rovnaké časti veľkosti orecha (mne sa ich podarilo urobiť 35 ks).
Z každej časti vytvarujem rožky, ktoré poukladáe na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak chcete, môžeme rožky ozdobiť mandľovými plátkami a posypať troškou hnedého cukru.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút, do zlatista.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kváskové panettone
Vianočný koláč
Linecké pečivo bez múky
Opité medovníky
Zlepované kešu hviezdičky
Medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Martinské rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Muhammara
Tekvicové sušienky
Kysnuté tekvicové pagáče
Jablkový perník
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Vyskúšajte moje