Best Recipes
bábovka trochu inak

Zebrový koláč

Zebrový koláč je vlastne takou zaujímavejšou verziou bábovky. Na základe tohto malého triku sa stane obyčajná "buchta" neobyčajnou.

potrebujeme:

5 vajíčok

1 šálku práškového cukru

250 g masla

1 šálku plnotučného mlieka

1 ČL vanilkového extraktu

3 šálky polohrubej múky

1 prášok do pečiva

cca 2 PL kakaa

cca 2 PL teplej vody alebo mlieka



Príprava
Kroky: 6

Zebrový koláč môžete pripraviť z akéhokoľvek cesta, ktoré viete "zafarbiť". Nemusíte sa držať môjho receptu, pokojne použite svoj osvedčený bábovkový.

1.

Celé vajíčka vyšľahám s cukrom do svetlej a hustej peny.

2.

Postupne zašľahám roztopené (a vychladnuté) maslo spolu s mliekom a vanilkou.

3.

Nakoniec pridám múku a prášok do pečiva.

4.

Polovicu cesta zafarbím kakaovým práškom, ktorý som si rozmiešala v troche teplej vody (alebo môžete použiť aj teplé mlieko).

5.

Okrúhlu tortovú formy vymažem maslom a vysypem múkou. Lyžicou do nej striedavo vrstvím "biele" a "hnedé" cesto. 

   

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 30 - 35 minút.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jablkové muffiny z mandľového masla

Mandľové maslo a ja... to bola láska na prvé ochutnanie! Hodí sa naozaj všade, nielen do koláčov, ale aj na slané varenie...

Citrónovo-makový chlebíček

Zbožňujem kombináciu citrónovej šťavy a maku. Tento jednoduchý koláčik je práve vďaka citrónom veľmi vláčny a poteší tak návštevu, ako aj deti, keď si ho nájdu v škole v desiatovom boxe.

Slivkový koláč s vločkami

Jednoduchý, rýchly koláč plný čerstvého ovocia, do ktorého som pridala celozrnné špaldové vločky a otruby. Pre niektorých ochutnávačov to bola prekvapivá, ale veľmi chutná kombinácia chutí.

Marhuľové rezy

Podobný koláčik si pamätám z detstva. Namiesto pátrania po jeho recepte som trochu zaimprovizovala a "vymyslela" som si svoj vlastný.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá maškrta

Mandľové sucháre

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

s gaštanovou múkou

Mandľové biscotti

s farebnou posýpkou

Kakaové stromčeky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly

s karamelovým krémom

Kokosové laskonky

zdravá chuťovka

Pečený cícer

s krevetami

Polievka Tom Yum

plnené marcipánom

Slivkové gule

s granátovým jablkom

Brokolicový šalát