3 väčšie mrkvy
1 petržlen
1 menšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 menšiu cuketu
1 liter vývaru
soľ, mletú rascu
1/2 šálky mrazenej kukurice
1 šálku cíceru z konzervy
1/2 šálky quinoi
Príprava
Kroky: 7
Zeleninu očistím a nakrájam na menšie kúsky. Jednu mrkvu prekrojím len na polovicu.
Na lyžici oleja orestujem cibuľu a cesnak, pridám mrkvu, petržlen a cuketu.
Zalejem zeleninovým alebo kuracím vývarom a varím, kým zelenina nezmäkkne.
Po uvarení zeleniny vyberiem mrkvu, ktorú som varila v celku a nakrájam ju na kocky.
Uvarenú zeleninovú polievku rozmixujem, ochutím soľou a mletou rascou.
Polievku privediem opäť k varu a uvarím v nej prepláchnutú quinou.
Primiešam aj cícer, kukuricu a pokrájanú mrkvu a varím približne 15 min., kým nebude quinoa uvarená. To spoznám podľa toho, že v polievke uvidím niečo ako "chvostíky".
Do zeleninového základu môžete pridať zeleninu podľa chuti, alebo podľa zásob. Hodí sa sem aj kúsok zeleru, kalerábu, karfiolu, paradajky, ...
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Polievka Tom Yum
Hŕstková polievka
Brokolicová polievka
Minestrone s quinoou
Krémová lososová polievka
Studená uhorková polievka
Polievka z pečených paradajok
Studená zeleninová polievka
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Tortový korpus
Kysnutý slivkový koláč
Pečená fašírka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Škoricové muffiny
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje