Ako na poctivý domáci vývar
Bola by preto škoda používať v kuchyni vývar kupovaný (alebo nedajbože bujónové kocky!), keď si ho môžete jednoducho pripraviť doma. Ako?
Stačí vložiť do hrnca všetky suroviny (mäso, kosti, zeleninu, rôzne bylinky, celé korenie, bobkový list, soľ, ...), zaliať studenou vodou a nechať veľmi pomaličky variť niekoľko hodín. Jemný slepačí vývar stačí variť tak dve-tri hodiny, silný hovädzí varievam aj 8 hodín (často aj dlhšie).
Ak používate pri príprave vývaru aj kosti, odporúčam pridať do vody aj za lyžicu jablčného octu alebo paradajku. Nemusíte sa báť, ocot vo vývare cítiť nebudete (a ani paradajka vám ho nezafarbí do červena), pomôže však uvoľniť z kostí čo najviac výživných látok. A presne o to nám v prípade vývaru z kostí ide.
Uvarenú zeleninu z vývaru vyhadzujem, všetko dôležité a potrebné už do vývaru odovzdala. Zeleninu, ktorú chcem podávať spolu s vývarom varím v už hotovom vývare.
Vždy používam ten najväčší hrniec, ktorý mám k dispozícii. Vývar si pripravujem aj do zásoby, do mrazničky. Takto mám po ruke hotovú polievku kedykoľvek potrebujem.
No a o tom, že s vývarom to u nás doma myslíme naozaj vážne svedčí aj fakt, že časom som si kúpila pomalý hrniec. Je to šikovný pomocník do kuchyne, ktorý zvládne nielen pomalú prípravu vývarov, ale i mnohých ďalších jedál.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Acidkový koláč
Tvarohové pampúšiky
Expresné mandľové sušienky
Filo košíčky
"Obyčajné" pletenky či rožky
Pečený cícer
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje