veľkú hrsť petržlenovej vňate
hrsť nakrájaných listov perily
olivový olej
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
parmezán
strúčik cesnaku
Príprava
Kroky: 3
Toto je "recept" na pesto, ktoré vidíte na fotke. Berte ho skôr iba ako inšpiráciu, ako využiť prebytok byliniek v kuchyni a uschovať si ich skvelú chuť aj na neskôr. Pomer jednotlivých surovín je len tak "od oka", koľko mám, toľko dám. :-)
Bylinky, strúčik cesnaku, soľ, korenie, hrsť strúhaného parmenzánu a olivový olej dám do mixéra a rozmixujem.
Množstvo olivového oleja pridávam podľa toho, aké krémové chcem pesto mať.
Rozmixované pesto nalejem do formičiek na ľad a dám do mrazničky. Po zmrazení vyberiem kocky z nádobky a presuniem ich do uzatvárateľného sáčku. Opäť schovám do mrazničky.
Do pesta patria síce aj oriešky, ja som ich ale nepridala. Chcela som mať "jednoduchšie" pesto. Ak nemáte parmezán, tak nemusíte použiť ani ten. Rozmixujte rôzne bylinky s kvalitným olivovým olejom a cesnakom.
Na mrazenie používam rôzne silikónové formičky, ktoré kúpite v domácich potrebách. Buď sú to nádobky na väčšie kocky ľadu alebo formičky na maslo.
Takto zmrazené pesto je vynikajúcim pomocníkom pri rýchlom varení. Úplne najjednoduchšie je uvariť cestoviny a k ešte horúcim pridať kocku - dve pesta. Ja ním dochucujem aj rôzne omáčky, grilované mäso, či pečenú zeleninu.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
"Obyčajné" pletenky či rožky
Brokolicový šalát
Majonézový dresing
Extra rýchly Naan
Kukuričné placky
Rýchle nátierky
Cuketové placky
Bryndzové tyčinky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje