7 kusov dlhých červených chilli papričiek
4 kusov špicatej červenej papriky (kapie)
500 ml jablčného octu
1 kg želírovacieho cukru 2:1
Príprava
Kroky: 5
Chilli papričky a červené papriky zbavím jadrovníka a všetkých semienok a nakrájam na menšie kúsky. Vložím ich do robota so sekacím nožom a niekoľkými stlačeniami pulzného tlačidla rozsekám na drobno.
Medzitým dám do hrnca želírovací cukor a jablčný ocot. Na miernom ohni nechám cukor v octe rozpustiť.
Keď je cukor úplne rozpustený, pridám rozsekané chilli papričky a červené papriky. Za občasného miešania povarím približne 15 minút.
Odstavím z ohňa a nechám pol hodinku postáť v hrnci. Ako bude džem chladnúť, tak bude aj hustnúť. Preto ho občas premiešam, aby sa kúsky paprík rozptýlili všade rovnomerne.
Rozdelím do vysterilizovaných pohárikov a dobre uzatvorím. Ak chcete, môžete ešte hotový džem pre istotu sterilizovať.
Chilli džem je vynikajúcou pochúťkou, ktorou môžete ozdobiť rôzne jednohubky. Hodí sa k rôznych syrom a slaným krekrom, k varenému, či údenému mäsu, ako ochucovadlo rôznych omáčok a dipov, ... dá sa použiť všade tam, kde by ste použili napríklad pikantný kečup.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Tekvicové sušienky
Slaný ricottový koláč
Gyoza taštičky
Mandľové biscotti
"Obyčajné" pletenky či rožky
Domáce tortilly
Bylinkové pesto
Brokolicový šalát
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje