vanilkové lusky
vodku (akúkoľvek)
Príprava
Kroky: 3
Domáci vanilkový extrakt vám naozaj vydrží celú večnosť. Keď vám z neho ubudne, stačí len doliať ďalšiu vodku a dopriať mu trochu času.
Príprava domáceho vanilkové extraktu je viac ako jednoduchá. Vanilkový lusk (alebo lusky) pozdĺžne narežem a nožíkom zoškrabnem semienka.
Prázdny lusk spolu s vyškriabanými semienkami dám do pohára, či fľašky a zalejem vodkou.
Nechám lúhovať aspoň 3 - 4 mesiace.
Vodku môžete použiť akúkoľvek, nemusíte kupovať nič extra drahé. Alebo skúste použiť napríklad rum.
Čím dlhšie sa extrakt lúhuje, tým je tmavší. Takže pri jeho založení očakávajte skôr svetlú farbu. Raz za čas nie je na škodu prihodiť do pohárika (či fľaštičky) aj prázdny vanilkový lusk, ktorý vám zostane z nejakého pečenia.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Jam drops
Syrové praclíky
Expresné mandľové sušienky
Plnené medovníky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Muhammara
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje