cca 2 kg krkovičky
300 g masti s oškvarkami (alebo bez)
soľ
200 ml horúcej vody
Príprava
Kroky: 7
Úžasná mäsová pochúťka poteší ako deti, tak návštevu. Výborná je studená, ale môžete ju aj podľa potreby zase zohriať v rúre.
Krkovičku môžeme nechať v celku alebo ju nakrájame na rezne (vtedy sa výrazne skráti doba prípravy). Ja som ju pokrájala. Mäso dobre nasolíme, prikryjeme alobalom, dáme do chladu a necháme postáť aspoň na noc, resp. 24 hodín.
Na druhý deň pridáme k nasolenej krkovičke masť a horúcu vodu.
Rúru vyhrejem na 160 stupňov a mäso dám do nej najskôr odokryté. Cca po pol hodine, kedy sa už roztopila aj všetka masť, mäso dobre prikryjem alobalom a pečiem dve hodiny.
Potom mäso odokryjem a nechám ho ešte piecť ďalšiu hodinu. Chcem, aby sa časť tekutiny odparila.
Po troch hodinách pečenia sa mäso bude krásne rozpadať. Dvoma vidličkami ho rozdrobím na menšie časti.
Mäso spolu so šťavou plním do čistých pohárov a dobre uzatvorím.
Sterilizujem v rúre pri 100 stupňoch aspoň 30 minút. (Poháre s mäsom dám na plech s vyšším okrajom, prilejem horúcu vodu a dám do rúry).
Ja túto krkovičku už ničím nedochucujem, je lepšie si ju až pri podávaní dosoliť, prípadne dokoreniť podľa svojej chuti. Počas pečenia vám však nič nebráni v tom hodiť do pekáča nejaké bylinky, či rôzne korenie.
Pri podávaní môžete chlebík vynechať a nahradiť ho kopou čerstvej zeleniny, ktorú doplníte nejakou fermentovanou (kvasenou). 😉
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Gyoza taštičky
Domáca huspenina
Pečená fašírka
Trhané bravčové mäso
Panenka s medom a zázvorom
Tekvicové sušienky
Slaný ricottový koláč
Mandľové biscotti
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje