Best Recipes
netradičná mäsová nátierka

Krkovička v skle

a viem, že toto nie je práve najzdravší recept. Aj keď ... vždy ide len o uhol pohľadu, že? Krkovička v skle sa hodí na akékoľvek príležitosti. S čerstvým chlebom, cibuľkou, či zaváranou uhorkou máte hneď pripravenú výdatnú večeru. A verím, že poteší aj ako jedlý darček.

potrebujeme:

cca 2 kg krkovičky

300 g masti s oškvarkami (alebo bez)

soľ

200 ml horúcej vody



Príprava
Kroky: 7

Úžasná mäsová pochúťka poteší ako deti, tak návštevu. Výborná je studená, ale môžete ju aj podľa potreby zase zohriať v rúre. 

1.

Krkovičku môžeme nechať v celku alebo ju nakrájame na rezne (vtedy sa výrazne skráti doba prípravy). Ja som ju pokrájala. Mäso dobre nasolíme, prikryjeme alobalom, dáme do chladu a necháme postáť aspoň na noc, resp. 24 hodín.

2.

Na druhý deň pridáme k nasolenej krkovičke masť a horúcu vodu.

3.

Rúru vyhrejem na 160 stupňov a mäso dám do nej najskôr odokryté. Cca po pol hodine, kedy sa už roztopila aj všetka masť, mäso dobre prikryjem alobalom a pečiem dve hodiny.

4.

Potom mäso odokryjem a nechám ho ešte piecť ďalšiu hodinu. Chcem, aby sa časť tekutiny odparila.

5.

Po troch hodinách pečenia sa mäso bude krásne rozpadať. Dvoma vidličkami ho rozdrobím na menšie časti.

6.

Mäso spolu so šťavou plním do čistých pohárov a dobre uzatvorím.

7.

Sterilizujem v rúre pri 100 stupňoch aspoň 30 minút. (Poháre s mäsom dám na plech s vyšším okrajom, prilejem horúcu vodu a dám do rúry).


Ja túto krkovičku už ničím nedochucujem, je lepšie si ju až pri podávaní dosoliť, prípadne dokoreniť podľa svojej chuti. Počas pečenia vám však nič nebráni v tom hodiť do pekáča nejaké bylinky, či rôzne korenie.

Pri podávaní môžete chlebík vynechať a nahradiť ho kopou čerstvej zeleniny, ktorú doplníte nejakou fermentovanou (kvasenou). 😉

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Gyoza taštičky

Nadýchané taštičky plnené mletým mäsom a zeleninou. Výdatná porcia sójovej omáčky nesmie chýbať.

Domáca huspenina

Huspenina. Tak zvláštne znejúce slovo, však? Keďže sa u našej babky pravidelne konali zabíjačky, bola pravidelne aj huspenina. Ako dieťa som ju veľmi nemusela (možno preto, že som v tom čase nemala veľmi v obľube surovú cibuľu?). Teraz som už veľká a uvarila som si svoju vlastnú.... tú najlepšiu!

Pečená fašírka

Toto je moja veľmi zjednodušená verzia plnenej pečenej fašírky. Verzia je to síce jednoduchá a rýchla, ale na chuti jej to v ničom neubralo. Práve naopak, podľa mňa je oveľa šťavnatejšia a ľahšie stráviteľnejšia, keďže do nej nepridávam žiadnu strúhanku, či pečivo.

Trhané bravčové mäso

Pomalý hrniec je môj veľký kamarát nielen pri varení vývarov. Vďaka nemu je aj príprava šťavnatého trhaného bravčového mäska hračka.

Panenka s medom a zázvorom

Lahodná úprava bravčovej panenky na čínsky spôsob. Jej výsledná chuť vás naozaj dostane.

Tekvicové sušienky

Voňavé, korenené a vďaka tekvici vláčne sušienky ako stvorené v chladnejších dňoch k šálke horúceho čaju.

Slaný ricottový koláč

Upratovanie chladničky môže niekedy dopadnúť aj takto. Recept v duchu "varím zo zásob" alebo "čo chladnička dala".

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky