Best Recipes
s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

potrebujeme:

tortové oblátky

power nougat

marhuľový džem

čokoláda na poliatie



Príprava
Kroky: 3

Oscar Pischinger bol známy obchodník v Rakúsko-Uhorsku, ktorý sa preslávil v druhej polovici 19. storočia oblátkovou tortou. A keďže to bol zákusok naozaj slávny, vzniklo za tie roky už množstvo jeho rôznych verzií. Robieva sa napríklad s maslovým čokoládovým krémom, posypaný orieškami, ... Ja som si vymyslela takúto jednoduchú a veľmi rýchlu verziu, ktorú zvládnu aj deti.

1.

Jednotlivé vrstvy oblátok som natrela striedavo marhuľovým džemom a power nougatom. Každú vrstvu som zopakovala 3x a vždy som ju jemne pritlačila o tú predchádzajúcu (oblátka, džem, oblátka, nugát, oblátka, džem, oblátka, nugát, ...).

2.

Takto poskladané rezy nechám do druhého dňa v chladničke, kedy oblátky nasajú jednotlivé chute a trochu zmäkknú. 

3.

Povrch rezov polejem roztopenou čokoládou a opäť nechám vychladiť. Ak chcete, môžete ešte povrch koláčika posypať nasekanými orieškami.

Množstvo jednotlivých ingrediencií zvoľte podľa toho, aké vysoké rezy chcete dosiahnuť. Ja som použila 7 kusov klasických obdĺžnikových oblátok. Keď použijete oblátky okrúhle vznikne vám zase klasická torta. 
S náplňou sa tiež môžete vyhrať do sýtosti. Použite buď iný džem, alebo ďalšie z radov zdravších nátierok a krémov ako sú kešu, pistácia, či mandľové maslo... Ja sa najbližšie chystám na kokosovú verziu, keďže my sme dom všetci kokosový závisláci. :-)

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Mandľovo-jahodový koláč

Stačí rozmixovať zopár surovín a výborný koláč máte pripravený doslova za pár minút. Ani rúru nemusíte zapínať.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta