150 g hladkej špaldovej múky
100 g celozrnnej špaldovej múky
štipku soli
2 ČL mletej škorice
80 g práškového cukru
100 g masla
1 vajíčko
1 žĺtok
400 g marcipánu
70 g pistácií (bez škrupinky)
3 PL šľahačkovej smotany
3 PL práškového curku
1 PL hnedého rumu
pistácie na ozdobu
Príprava
Kroky: 10
Skúste zaradiť tieto pistáciové rezy do repertoáru vášho sviatočného pečenia. Som presvedčená o tom, že budú vítanou novinkou a budú rovnocenným partnerom všetkých vianočných stálic.
Do kuchynského robota so sekacím nožom vložím všetky ingrediencie na rezy, okrem posledných troch (t.j. okrem pistácií, marcipánu a šľahačkovej smotany).
Niekoľkými stlačeniami pulzného tlačidla vypracujem cesto, ktoré rozdelím na 3 časti.
Každú časť cesta zabalím do potravinovej fólie a dám aspoň na hodinu do chladničky.
Medzitým v kuchynskom robote nasekám čo najjemnejšie pistácie (alebo ich zomeliem) a vmiešam do marcipánu.
Každú časť vychladeného cesta rozvaľkám na obdĺžnik približne 10 x 20-25 cm (ako sa vám podarí) a potriem ho šľahačkovou smotanou.
Doprostred vyvaľkaného cesta položím valček z tretiny pistáciami ochuteného marcipánu a pevne zrolujem. Takto urobím spolu tri roládky alebo valčeky.
Tie položím na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút.
Kým sa rezy pečú, vymiešam v miske práškový cukor a hnedý rum na polevu.
Tou potriem povrch rezov ihneď po vytiahnutí z rúry a posypem ich nasekanými pistáciami.
Po vychladnutí krájam na rezy.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kváskové panettone
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Vianočný koláč
Perníková roláda
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Mandľovo-jahodový koláč
Vyskúšajte moje