3 vajíčka
1/2 - 3/4 šálky prírodného trstinového cukru
1/2 šálky oleja
1 šálku plnotučného mlieka
2 šálky polohrubej špaldovej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
čerešne
Príprava
Kroky: 6
Bublaninu mám rada, keď je v nej ovocia veľa. S ničím to však netreba preháňať, hlavne ak použijete ovocie šťavnatejšie. Môže sa stať, že pustí toľko šťavy, že sa koláčik dobre neprepečie.
Celé vajíčka vyšľahám v mixéri spolu s cukrom.
Postupne zašľahám aj olej a mlieko.
Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech o veľkosti 26x36 cm vymažem maslom a vyspypem hrubou múkou.
Na takto pripravený plech vylejem cesto, na ktoré pokladiem vykôstkované čerešne. Množstvo čerešní je na vás. Ja uprednostňujem, keď ich je v koláči viac.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.
My máme radi bublaninu nižšiu. Ak chcete mať cesto vyššie, stačí použiť menší plech.
V recepte neuvádzam úplne presné množstvo cukru a to z jedného dôvodu, ak mám k dispozícii sladšie ovocie, tak obyčajne použijem cukru menej (niekedy aj menej ako polovicu šálky).
Ja vo svojej kuchyni používam najčastejšie špaldovú múku. Vy použite akú máte radi, alebo si ju nakombinujte spolu s celozrnnou. Bublanina sa vám vydarí aj v prípade, ak nemáte doma polohrubú múku. Použite pokojne hladkú.
Cukor na posypanie nie je podmienkou. Priznám sa, že ja som ho použila len kvôli foteniu, bublaninu vôbec nie je potrebné dosládzať takýmto spôsobom.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje