200 g masla
120 - 150 g práškového cukru
4 vajíčka
250 g polohrubej múky
50 g mandľovej múky
1 prášok do pečiva
100 ml šťavy z červených pomarančov (cca 2 ks)
kôra z 1 červeného pomaranča
šťavu z 1 červeného pomaranča
práškový cukor
Príprava
Kroky: 5
Zbožňujem citrusové koláče. Majú takú sviežu a jemnú chuť. I keď mojím favoritom je citrónovo-makový chlebíček, táto bábovka z červených pomarančov v ničom nezaostáva.
Maslo izbovej teploty vymiešam spolu s cukrom do nadýchanej peny.
Postupne vmiešam vajíčka, jedno po druhom a pomarančovú šťavu spolu s kôrou.
Nakoniec pridám obe múky s práškom do pečiva a vymiešam hladké cesto.
Pripravené cesto vlejem do maslom vymazanej a mandľovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Povrch zarovnám a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 25 - 35 minút, v závislosti od veľkosti formy, ktorú použijete.
Ak chcete (a zostal vám aspoň jeden červený pomaranč), hotovú a vychladnutú bábovku môžete poliať polevou. Tú pripravíte veľmi jednoducho - do pomarančovej šťavy vmiešate toľko práškového cukru, koľko chcete (resp. akú hustú polevu chcete).
Maslo a vajíčka vyberiem z chladničky aspoň hodinu pred prípravou bábovky. Keď budú mať izbovú teplotu, ľahšie sa vymiešajú.
Množstvo cukru prispôsobujem tomu, aké sladké sú pomaranče.
Bábovka je vynikajúca aj bez polevy. Ak jej nechcete zbytočne pridávať ďalší cukor, tak použiť ju nemusíte.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Tvarohové fánky
Kysnuté šišky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnuté cesnakové pagáče
Špenátové palacinky
Špenátová roláda
Bryndzové tyčinky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Muhammara
Fúkané orechové rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje