4 vajíčka
200 g kryšťáľového cukru
120 ml oleja
3 ks bieleho jogurtu (á 150 g)
šťava z 1/2 citróna
400 g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
Príprava
Kroky: 4
Vďaka domácim vajíčkam bola bábovka krásne žltá. Z cesta nemusíte piecť iba bábovku, môžete z neho urobiť napríklad muffiny alebo "buchtu" na plech, ktorú po vychladnutí polejte citrónovou polevou. Vtedy je, samozrejme, potrebné prispôsobiť aj dobu pečenia.
Celé vajíčka vyšľahám spolu s cukrom do hustej a svetlej peny.
Postupne všľahám olej neutrálnej chuti, šťavu z citróna a jogurty.
Nakoniec vareškou vmiešam múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejem do bábovkovej formy, ktorú som si jemne vymazala maslom a vysypala múkou. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút.
Ja som mala v chladničke tri jogurty, tak som ich použila všetky. Ale recept bude určite fungovať, ak použijete jogurty iba dva, resp. keď ich nahradíte napr. kefírom.
Ak máte naozaj radi citrónové koláčiky, použite do bábovky rovno celý citrón a to nielen šťavu, ale i kôru. Namiesto záverečného pocukrovania môžete bábovku poliať napríklad aj citrónovou polevou (práškový cukor vymiešate s citrónovou šťavou). Alebo nahraďťe citrón pomarančom, či grepom.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje