250 g masla
3/4 šálky prírodného trstinového cukru
4 vajcia
1 šálku celozrnnej špaldovej múky
štipku soli
1/4 šálky kakaa
1 prášok do pečiva
500 g jemného tvarohu
3 PL medu alebo cukor podľa chuti
1 ČL vanilkového extraktu
Príprava
Kroky: 6
Príprava je veľmi jednoduchá. Vymiešam maslo s cukrom do svetlej peny.
Postupne zašľahám do masla vajíčka. Aby sa vajíčka s maslom pekne spojili, mali by mať všetky suroviny izbovú teplotu, takže si ich vyberte z chladničky aspoň o hodinku skôr.
Múku zmiešam s kakaom, štipkou soli a práškom do pečiva a vmiešam (teraz už vareškou) do maslovo-vajíčkovej hmoty.
Cesto dám na plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie a zarovnám.
Teraz je na rade tvarohová plnka. Tvaroh ochutím medom a vanilkou a na kakaové cesto urobím kôpky. Tie potom pomocou spajdle alebo nožíka porozťahujem (alebo rozkreslím) po celom povrchu kakaového cesta.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30-40 minút (podľa toho aký veľký plech ste použili).
Množstvo medu, či cukru na ochutenie tvarohu je na vás, ako ste zvyknutí sladiť, resp. aký tvaroh máte. Tvaroh priamo od farmára je taký jemný a smotanový, že ja ho ani nedosladzujem.
Ak by sa vám zdala byť tvarohová "plnka" veľmi hustá, tak aby sa vám ňou dobre "kreslilo", rozrieďte ju trochou mlieka alebo vmiešajte do nej jedno vajíčko.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje