1 šálku tekvicových semienok
2 PL parmezánu
1 ČL sušeného oregana (alebo iných byliniek)
1/2 ČL soli
1/4 ČL sušeného cesnaku
štipku mletého chilli
1 PL olivového oleja
Príprava
Kroky: 3
Postrúhaný parmezán ochutím soľou, bylinkami, cesnakovým práškom a vmiešam do olivového oleja.
Takto ochutený olej zase premiešam s tekvicovými semienkami a v jednej tenkej vrstve ich rozprestriem na plech, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov, približne 15 minút. V polovici pečenia semienka premiešam.
V jednoduchosti je krása. V prípade týchto ochutených pečených tekvicových semienok to platí niekoľkonásobne. Dochutiť ich môžete akýmkoľvek korením, či bylinkami. Treba myslieť iba na to, aby počas pečenia nezhorkli. Preto je napríklad lepšie použiť sušený cesnakový prášok, ako rozpučený cesnak. Ale ak uprednostníte čerstvý, asi by som o niečo skrátila dobu pečenia (alebo ku koncu pečenia dávala pozor, aby sa nespálil).
Ak je pravdepodobné, že tekvicové semianka budú jesť aj deti, tak chilli prášok vynechám. A úplne najjednoduchšou verziou je použiť na ochutenie semienok len bylinkovú soľ, parmezán a olivový olej.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Tekvicové sušienky
Mandľové biscotti
Kakaové makrónky
Syrové praclíky
Expresné mandľové sušienky
Perníková granola
"Obyčajné" pletenky či rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje