4 vajíčka
150 g prírodného trstinového cukru
150 g masla
100 g polenty
200 g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
cca 1 ČL vanilkového extraktu
500 g hrudkovitého tvarohu
cca 250 g drobného lesného ovocia
Príprava
Kroky: 5
Na prípravu tohto šťavnatého koláčika použite akékoľvek ovocie, ktoré máte doma alebo ktoré vám najviac chutí. Ja naň využívam napríklad aj mrazničkové zásoby, ak nemám po ruke žiadne čerstvé ovocie.
V mixéri vyšľahám celé vajíčka s cukrom do svetlej nadýchanej peny.
Postupne prilievam roztopené a už trochu vychladnuté maslo a vanilkový extrakt a opäť dobre zašľahám.
Nakoniec vmiešam múku, polentu, prášok do pečiva a tvaroh. To už pokojne aj ručne, vareškou.
Cesto vylejem do tortovej formy s priemerom cca 23 - 25 cm, ktorú som vopred vymazala maslom a vysypala polentou.
Povrch cesta posypem ovocím a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 50 - 60 minút.
Ja používam farmársky tvaroh, ktorý je plnú hrudiek. Väčšinu z nich ani nerozdrobím, páči sa mi, ako ho potom vidno po narezaní koláčika.
Aj keď vás to bude lákať, s ovocím to veľmi nepreháňajte. Tých 250 - 300 g je na túto veľkosť formy tak akurát. Ak by ste pridali ovocia príliš, počas pečenia pustí veľa šťavy a stred koláča by sa nemusel dobre prepiecť.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje