Best Recipes
z celozrnnej múky

Rebarborovo-jahodový koláč

S prichádzajúcim teplým počasím si neviem doma predstaviť lepšiu maškrtu, ako ovocný koláč z práve zrejúceho ovocia. Tento raz som stavila na moju obľúbenú kombináciu kyslastej rebarbory a sladkých jahôd.

potrebujeme:

4 vajíčka

1 šálku prírodného trstinového cukru

1/2 šálky oleja neutrálnej chuti

1/2 šálky plnotučného mlieka

1 kelímok (135 - 150 g) bieleho jogurtu

1 šálku polohrubej celozrnnej múky

1 šálku hladkej celozrnnej múky

1 PL prášku do pečiva

jahody

rebarboru



Príprava
Kroky: 6

1.

V mixéri vyšľahám celé vajíčka a cukor do svetlej peny.

2.

K vajíčkovej hmote postupne zašľahám olej, mlieko a biely jogurt.

3.

Nakoniec pridám hladkú, aj polohrubú múku, spolu s práškom do pečiva. Premiešam.

4.

Hotové cesto vylejem na plech na pečenie s vyšším okrajom, ktorý som si vopred vymazala maslom a vysypala múkou.

5.

Cesto zarovnám a posypem ovocím, ktoré som vopred nakrájala na menšie kúsky.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 - 25 minút.

Rebarboru a jahody pridávam len tak od oka, aby bol nimi povrch koláča rovnomerne pokrytý.

Toto cesto môžete použiť aj do okrúhlej tortovej formy, rebarboru a jahody nahraďte vašim obľúbeným ovocím, resp. ovocím, ktoré máte doma. Keďže je tortová forma menšia, urobím buď cesto len z polovičnej dávky, alebo vylejem do formy najskôr polovicu cesta, posypem ovocím, uhladím druhú polovicu cesta a opäť pokryjem ovocím. Takto mi vznikne vyššia ovocná torta.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Makové kvety so slivkovým lekvárom

Niekedy stačí jedna malá "úprava" a obyčajné makové buchty doslova rozkvitnú.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Kysnutá kakaová bábovka

Jednoduchá a nadýchaná ako vatička. Presne taká je táto dvojfarebná kysnutá bábovka.

Tvarohové fánky

Tradičná fašiangová dobrota v nekysnutej verzii, s tvarohom.

Škoricové muffiny

Taká vylepšená - vypeknená verzia škoricových osích hniezd (alebo slimákov?).

Striekané linecké pečivo

Linecké pečivo môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Tento raz som ho ochutila citrónom a pripravila z neho takéto milé keksíky.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s tvarohovým krémom

Medová torta

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky