4 vajíčka
1 šálku prírodného trstinového cukru
1/2 šálky oleja neutrálnej chuti
1/2 šálky plnotučného mlieka
1 kelímok (135 - 150 g) bieleho jogurtu
1 šálku polohrubej celozrnnej múky
1 šálku hladkej celozrnnej múky
1 PL prášku do pečiva
jahody
rebarboru
Príprava
Kroky: 6
V mixéri vyšľahám celé vajíčka a cukor do svetlej peny.
K vajíčkovej hmote postupne zašľahám olej, mlieko a biely jogurt.
Nakoniec pridám hladkú, aj polohrubú múku, spolu s práškom do pečiva. Premiešam.
Hotové cesto vylejem na plech na pečenie s vyšším okrajom, ktorý som si vopred vymazala maslom a vysypala múkou.
Cesto zarovnám a posypem ovocím, ktoré som vopred nakrájala na menšie kúsky.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 - 25 minút.
Rebarboru a jahody pridávam len tak od oka, aby bol nimi povrch koláča rovnomerne pokrytý.
Toto cesto môžete použiť aj do okrúhlej tortovej formy, rebarboru a jahody nahraďte vašim obľúbeným ovocím, resp. ovocím, ktoré máte doma. Keďže je tortová forma menšia, urobím buď cesto len z polovičnej dávky, alebo vylejem do formy najskôr polovicu cesta, posypem ovocím, uhladím druhú polovicu cesta a opäť pokryjem ovocím. Takto mi vznikne vyššia ovocná torta.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Škoricové muffiny
Striekané linecké pečivo
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Jemná tvarohová torta
Mandľovo-jahodový koláč
Bodkovaná bábovka
Vyskúšajte moje