1 šálku hladkej špaldovej múky
1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky
1 a 1/2 šálky špaldových vločiek
1 šálku prírodného trstinového cukru
200 g masla
1/2 ČL prášku do pečiva
250 g jemného tvarohu
150 g bieleho jogurtu
2 vajíčka
cca 4 PL medu alebo cukru
1 ČL vanilkového extraktu
ríbezle
Príprava
Kroky: 7
Najskôr pripravím tvarohovú náplň. Všetky suroviny na náplň vymiešam v miske a nechám odstáť, kým pripravím cesto.
Do kuchynského robota so sekacími nožmi vložím múku, vločky, prášok do pečiva, cukor a maslo. Spracujem do konzistentnej hmoty, čo trvá asi 30 sekúnd. Ak robot nemáte, môžete pripraviť cesto aj ručne. Treba však pracovať rýchlo, lebo maslo začne pod rukami mäkknúť a cesto sa môže lepiť.
Cesto utľapkám do okrúhlej formy s nízkym okrajom a vložím na pár minút do chladničky.
Kým sa cesto chladí, odstopkujem a umyjem ríbezle.
Cesto vyberiem z chladničky, vylejem naň už vymiešanú tvarohovú náplň a posypem ríbezľami.
Pečiem v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne 50 minút až hodinu. Kým nie je tvarohová náplň stuhnutá a cesto na povrchu zlatohnedé.
Tento úžasný šťavnatý koláč podávam dobre vychladnutý.
Vďaka ríbezliam nie je tento koláč veľmi sladký, skôr kyslejší a to mám veľmi rada. Ak si ho však chcete pripraviť v sladšej verzii, stačí zmeniť ovocie. Prípadne si k nemu dopriať aj kopček zmrzliny.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje