Best Recipes
jemná a vláčna

Tvarohová bábovka

Bábovka, ktorá je vďaka tvarohu vláčna aj niekoľko dní. Samozrejme v prípade, že ju nezjete hneď.

potrebujeme:

200 g masla

150 g práškového cukru

3 vajíčka

1 ČL vanilkového extraktu

250 g jemného tvarohu

150 g hladkej špaldovej múky

150 g celozrnnej špaldovej múky

1 prášok do pečiva

cca 3 PL mlieka (podľa potreby aj viac)



Príprava
Kroky: 6

Túto bábovku si niekedy dávame aj na raňajky alebo ju pribalím deťom na desiatu do školy. Dva tenšie plátky potriem džemom a "zlepím".

1.

Maslo, vajíčka a tvaroh vyberiem z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Keď budú mať izbovú teplotu, cesto sa ľahšie vymieša a nezrazí sa.

2.

Rúru vyhrejem na 170 stupňov. Formu na bábovku vymažem maslom a vysypem múkou.

3.

Zmäkknuté maslo vyšľahám s práškovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľahám vajíčka, pekne jedno po druhom.

4.

Do vajíčkovo-maslovej zmesi pridám vanilkový extrakt a tvaroh. Dobre vymiešam.

5.

Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ak by sa vám zdalo byť cesto veľmi tuhé, pridajte ešte trochu mlieka (ja som dala 3 PL).

6.

Pečiem vo vyhriatej rúre približne 45 minút. Aby sa povrch cesta veľmi nepripálil, kým bude bábovka dobre prepečená, približne v polovici pečenia ju prikryjem papierom na pečenie.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Makové kvety so slivkovým lekvárom

Niekedy stačí jedna malá "úprava" a obyčajné makové buchty doslova rozkvitnú.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Kysnutá kakaová bábovka

Jednoduchá a nadýchaná ako vatička. Presne taká je táto dvojfarebná kysnutá bábovka.

Makový slimák

Poviem to takto: môj muž makové koláče veľmi nevyhľadáva... Viac ako polovicu z tohto zjedol sám (nie naraz, za víkend). :-)

Tvarohové fánky

Tradičná fašiangová dobrota v nekysnutej verzii, s tvarohom.

Striekané linecké pečivo

Linecké pečivo môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Tento raz som ho ochutila citrónom a pripravila z neho takéto milé keksíky.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

plnené marcipánom

Slivkové gule

so slaným karamelom

Krtkova torta

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky