200 g masla
150 g práškového cukru
3 vajíčka
1 ČL vanilkového extraktu
250 g jemného tvarohu
150 g hladkej špaldovej múky
150 g celozrnnej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
cca 3 PL mlieka (podľa potreby aj viac)
Príprava
Kroky: 6
Túto bábovku si niekedy dávame aj na raňajky alebo ju pribalím deťom na desiatu do školy. Dva tenšie plátky potriem džemom a "zlepím".
Maslo, vajíčka a tvaroh vyberiem z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Keď budú mať izbovú teplotu, cesto sa ľahšie vymieša a nezrazí sa.
Rúru vyhrejem na 170 stupňov. Formu na bábovku vymažem maslom a vysypem múkou.
Zmäkknuté maslo vyšľahám s práškovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľahám vajíčka, pekne jedno po druhom.
Do vajíčkovo-maslovej zmesi pridám vanilkový extrakt a tvaroh. Dobre vymiešam.
Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ak by sa vám zdalo byť cesto veľmi tuhé, pridajte ešte trochu mlieka (ja som dala 3 PL).
Pečiem vo vyhriatej rúre približne 45 minút. Aby sa povrch cesta veľmi nepripálil, kým bude bábovka dobre prepečená, približne v polovici pečenia ju prikryjem papierom na pečenie.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Tvarohové fánky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Vyskúšajte moje