Linecké pečivo trochu inak

Nie každý má však dostatok času, či trpezlivosti na ich prípravu. I keď nie je nijako náročná, predsa len si vyžaduje svoj čas. Vaľkanie, vykrajovanie a následné zlepovanie džemom nám niekedy zaberú aj dva dni. Jeden deň pečieme, druhý deň zlepujeme.
Ak by ste si chceli toto krehké pečivo pripraviť v "zrýchlenej" verzii, mám pre vás jeden tip.
Cesto na linecké koláčiky vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Okraje môžete zarovnať ozdobným (vlnkovým) radielkom, ale nie je to podmienka. Do stredu vyvaľkaného cesta dajte vami vybraný džem a rozotrite ho tak, aby vám zostali okraje cesta voľné. Tie preložte na časť rozotretého džemu a pečte vo vyhriatej rúre do zlatista. Po upečení a vychladnutí krájajte na jednotlivé rezy.
Veľkosť obdĺžnika si zvoľte podľa toho, aké veľké (široké) výsledné rezy chcete. Keďže ide naozaj o krehké pečivo, odporúčam to s jeho veľkosťou neprehánať, aby sa nakrájané rezy nelámali.
Na stránke nájdete hneď niekoľko receptov na linecké pečivo, ktorými sa môžete nechať inšpirovať:
Linecké pečivo
Ovsené linecké koláčiky
Linecké pečivo bez múky
Kakaové stromčeky
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Bezé roláda
Jam drops
Syrové praclíky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Škoricové muffiny
Muhammara
Kefírové langoše
Makový slimák
Jemná tvarohová torta
Mandľovo-jahodový koláč
Bodkovaná bábovka
Acidkový koláč
Vyskúšajte moje